Was elke avond je gezicht. Dit is sowieso een goede tip om op te volgen, want het is erg slecht om dit niet te doen. Als je je gezicht was, zorg dan ook dat je je wimpers wast. Doe dit natuurlijk niet eerder dan 24 uur na je behandeling in de salon.

Het voelt misschien wat onwennig om je ogen goed schoon te maken als er wimperextensions op zitten, maar dit is wel belangrijk. Je wimpers hebben een functie en dat is namelijk dat ze alle viezigheid zoals stof, zand, etc uit je ogen houden. Dat betekent dat al het vuil die gedurende de dag jouw kant op geslingerd wordt op je wimpers kan blijven hangen. Zeker als je met openbaar vervoer reist, in de stad bent geweest met veel verkeer om je heen, of bijvoorbeeld aan het klussen bent geweest. 

Maak je je wimperextensions dus niet schoon, dan loop je risico dat je ogen op den duur geïrriteerd raken. Gebruik altijd een olievrije reiniger, zoals speciale wimper shampoo. Dat prikt niet in je ogen en het tast de lijm niet aan van je wimperextensions.